luni, 6 februarie 2017

Fursecuri (cookies)

De cate ori vreau sa fac ceva rapid, in afara de banalul chec, prepar aceste fursecuri fragede si aromate, care pot fi servite ca atare, lipite cate doua, cu crema de ciocolata sau glazurate. Reteta este foarte simpla, iar ingredientele se numara printre alimentele ce se gasesc permanent in orice casa. Se foloseste ca masura o ceasca de cafea (125 ml).
Ingrediente:
  • 3 oua;
  • 250 ml ulei;
  • 200g zahar;
  • 350g faina;
  • arome dupa preferinta ( vanilie, migdale,scortisoara)
  • stafide, fulgi de ciocolata (sau bucatele de ciocolata)
Mod de preparare:
La fiecare ou, se pune 1/2 ceasca ulei, 1/2 ceasca zahar, 1 ceasca faina se amesteca intr-un vas, se adauga aroma si  restul de faina, amestecandu-se cu o lingura de lemn, pana cand se obtine un aluat din care se pot modela bilute, ce vor fi turtite cu podul palmei sau cu ciocanul de snitele. Pentru ca aluatul sa nu se lipeasca, ne vom unge mainile cu putin ulei. Aluatul se ia cu lingurita din vas, astfel incat fursecurile sa aiba aproximativ aceeasi dimensiune. Se pun in tava, pe hartie de copt, si se coc la foc mic, pana se rumenesc dedesubt. Daca dorim fursecuri cu ciocolata, vom adauga bucatele de ciocolata sau fulgii, inainte de a le introduce in cuptor, iar in cazul celor cu stafide, acestea se vor amesteca in compozitie.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu